Fa molts dies que hagués hagut d’escriure aquesta entrada al blog però els canvis “creuats” m’han fet endarrerir i saltant-me allò de presentar les noves plaques per ordre alfabètic de països començo amb Rússia!
Doncs sí, nou país a la llista. Tal com deia l’amic Joaquim Obiol no podia ser que no hi hagués placa russa, tenia raó i és qui me l’ha proporcionat.
I diría que n’hi ha dues, la que tinc és aquesta
però m’ha arribat aquesta foto que sembla una altra de la mateixa cerveseria
com que el logo actual que hi ha a la seva web (que m’ha costat trobar) és aquest
diria que l’altra és anterior i que costarà de trobar. Veure’m.
La web està, com és natural, en rus i escrita en ciríl·lic , res que el Google translator no pugui sol·lucionar i aquí podeu veure unes ampolles amb placa que he trobat a la seva web.
Una curiositat ha estat que al buscar Vasileostrovsky Sant Google m’ha retornat un munt d’enllaços a una cervesa amb el mateix nom feta a Anglaterra, Ratebeer i Untappd el mateix, la raó és que el mestre cerveser rus Evgeny Tolstov de Vasileostrovsky va anar a elaborar cervesa a la Banks Brewery de Wolverhampton. Misteri resolt.
I ara sí, torno a l’orde alfabètic, així que, com quasi sempre, Bèlgica.
No és que sàpiga predir el futur, ja m’agradaria ja, però com deia aquí sembla que tindrem De Cam cada any, cosa que em sembla fantàstica, aquí teniu la de 2016
La segona belga és aquesta
una placa que havia rebutjat més d’una vegada perquè no sabia que era cervesa, diuen que reconèixer els errors et fa savi, espero que sigui veritat doncs jo em trobo ben ruc!
És de la Stella Artois que fan per nadal i que es ven arreu, he trobat referències al Regne Unit, als Estats Units d’Amèrica i fins i tot a Nova Zelanda però sembla que tota surt de Bèlgica, mireu la part de baix d’aquesta etiqueta de la que es ven als EUA
Brewed by The Stella Artois Brewery, Leuven – Belgium diu. Pels més vells Leuven és la Lovaina del NO-DO i els Telediarios. La Fabiola feia que sovint és parlés de Bèlgica, qui no ho entengui és que te la sort de ser jove…
La història del perquè del nom Stella Artois es curiosa, l’etiqueta de dalt ja dona algunes pistes. Resulta que el 1708 en Sébastien Artois va arribar com a cerveser en cap de la cerveseria Den Hoorn, que datava del 1366, poca broma, segle XIV!
El 1717 va comprar la cerveseria i li va posar el nom de Brouwerij Artois amb una lògica que fa feredat.
El 1926, amb el Sèbastien criant malves de feia temps, la cerveseria va fer una cervesa de nadal i la va batejar Stella per l’estrella de Betlem, va tenir èxit (era una pilsner en contraposició a les cerveses més fosques que feien) i fins aquí hem arribat. Stella + Artois = Stella Artois.
Aquí podeu veure unes ampolles antigues
i la que fan ara
S’ha de reconèixer que l’estrella la conserven.
Després de Bèlgica els Estat Units d’Amèrica, i comencem amb una variant, aquesta
la que tenia era aquesta
us les poso de costat perquè les compareu
si us hi fixeu la primera té els traços més prims i definits i les transicions entre colors més suaus, la segona és el contrari, traços més gruixuts i transicions més sobtades. I això és degut a que el sistema d’impressió d’una i altra és diferent. La primera és litografiada i la segona està impresa en inkjet, hi ha impressores inkjet que poden imprimir sobre superfícies no planes, es fan servir per produccions petites i no tenen costos inicials, els que us dediqueu a les pirules ho sabreu bé això.
La segona és aquesta de la Monkish Brewing Co., un bon amic, no dic qui és, no sigui que l’atabaleu, se’n va anar a fer les Amèriques i la va portar. Gràcies Mr. X!
He trobat una bona foto de la placa i no em puc estar de posar-la
i unes ampolles que la porten
Ens en anem ara cap a França amb una variant que no “variant” de la Castelain, aquesta
i què te de diferent? doncs que tenim tres mides diferents del logo, les fotos no son molt bones, as usual amb les reflectants, però espero que es vegin les diferències
al catàleg hi han la FR CST 0348 (little logo) i la FR CST 0401 (big logo), que serien la primera i la segona, la tercera, que no està catalogada, seria la bigger o biggest (algun filòleg en llengua anglesa per aquí?) o convertiria la del mig en medium, ves a saber.
I la segona francesa em fa una il·lusió especial, no em pregunteu perquè, i és aquesta
I per acabar la San Michele que em faltava, la verd clar
I això és tot per avui, bon estiu a tothom!